Black Friday 2020 Romania va avea loc în 13 noiembrie

Cel mai important eveniment de reduceri al anului – Black Friday – va ajunge anul acesta la cea de-a zece ediție organizată. Evenimentul va fi organizat în data de 13 noiembrie 2020, dar ne putem aștepta la o săptămână întreagă de reduceri oferite de magazinele online.

Indiferent de industria în care activează, este de așteptat ca toate magazinele online și o mare parte dintre magazinele fizice să vină cu oferte speciale.

Având însă în vedere și contextul global actual și cum ecommerce-ul a crescut enorm de la începutul anului, este de așteptat să avem un Black Friday spectaculos în oferte.

Istoric Black Friday în România

Black Friday ca eveniment a început să fie mai mainstream în România începând cu a doua ediție organizată pe scară largă de magazinele online din România – în 2011, chiar dacă în Statele Unite sau alte piețe europene evenimentul era deja asimilat cu reduceri.

Din primii ani ai lui 2010 Black Friday a devenit o tradiție constantă a showului pe care magazinele online îl realizează an de an. Începând din 2015 însă Black Friday România s-a decalat de la cel internațional cu o săptămână. Decizia aceasta s-a luat pentru că având în vedere proximitatea zilei de 1 Decembrie, a venirii iernii și a aglomerării oricum a unui sezon de cumpărături, curierii nu reușeau să livreze în timp util comenzile de Black Friday.
Tonul a fost astfel dat de eMAG care a surprins atunci toată piața. Pentru câțiva ani erau magazine care se încăpățânau să organizeze evenimentul și o dată cu cel internațional, dar era clar repede că Black Friday este când vrea eMAG.

Interesul după Black Friday între 2010 și 2019
Interesul după Black Friday între 2010 și 2019

13 Noiembrie 2020 – Data Black Friday eMAG anul acesta în România

Acum că am trecut de scurt istoric al evenimentului de reduceri de Black Friday, trebuie spus că anul acesta importantul eveniment de reduceri va fi organizat în data de 13 noiembrie 2020.

Cel puțin 13 noiembrie 2020 va fi ziua în care cel mai important magazin online din România – eMAG – va avea reducerile cele mai multe din an. eMAG au și anunțat cu fix o lună înainte – în octombrie – startul pregătirilor pentru evenimentul de reduceri.

Cei de la eMAG au anunțat inclusiv partenerii din marketplace să se pregătească cu stocuri și cu cel mai bun preț posibil din ultimele 30 zile în cadrul campaniei.

Este de așteptat ca și în 2020 eMAG să mizeze foarte mult pe plata cu cardul și să recomande clienților să salveze cardurile în contul eMAG pentru a putea trimite comanda mai repede.
În ceea ce privește livrarea, este de așteptat ca numărul mare de lockere de tip Easybox să contribuie la livrări mai rapide și mai convenabile decât în alți ani, mai ales pentru colete de dimensiuni mici și medii.

Black Friday pentru magazinele de fashion va fi în tot weekendul prelungit

Cu toate acestea, mă aștept ca atât eMAG cât și restul de magazine să vină cu reduceri pentru tot weekendul. eMAG ne-a obișnuit ca după Black Friday să continue cu campania Crazy Days.

De cealaltă parte cel mai probabil în industria de fashion magazine precum Fashion Days, Answear, About Yout și alte magazine de fashion vor porni reducerile începând din seara zilei joi, 12 noiembrie 2020.

Black Friday pentru electronice și electrocasnice

În cazul electrocasnicelor, aproape în fiecare an Flanco și Altex au furat startul și au avut aproape o lună întreagă de reduceri. Este însă de așteptat ca cele mai mari reduceri să fie găsite online însă în săptămâna în care va avea și eMAG evenimentul de shopping.

Black Friday pentru casă, decorațiuni și renovări

Pentru cei care vor să își decoreze casa cu decorațiuni sau vor să intre în renovări, magazine precum Vivre, MatHaus sau Dedeman ne-au obișnuit cu reduceri importante în această perioadă a anului. Vivre are campanii deseori, MatHaus a avut în fiecare an o campanie de Black Friday în weekend, iar Dedeman a avut o perioadă de Black Friday mai îndelungată.

Black Friday 2019 în magazinul MatHaus Vitan (București)
Black Friday 2019 în magazinul MatHaus Vitan (București)

MatHaus a surprins pe toată lumea în 2018 când a oferit pentru prima dată reduceri la materiale de construcții și pentru renovări..dacă te aștepți la oferte pentru anumite produse… nu te-ai fi așteptat la oferte pentru țiglă metalică, roabe, betonerie, scări..asta o parte din multele reduceri consistente pe care le-a oferit magazinul de bricolaj și construcții.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*